slider afbeelding
Aanleg padelcourts in Maaseik

Deze maand is Padelclub Maaseik (Pacma) officieel geopend. De 4 padelbanen van Maaseik zijn vlak naast de tennisterreinen en jeugdcentrum Fuego gelegen.

Tennis Club Maaseik doet reeds vele jaren beroep op Scheepers Sport voor de inrichting, aanleg en onderhoud van hun tennisterreinen. Deze samenwerking zet zich verder in Pacma dat opgestart is door leden van TCM.

Scheepers Sport stond in voor de aanleg van de padelbanen, de fundering en de inrichting van de padelterreinen van Pacma. Verder zal Padelclub Maaseik op Scheepers Sport beroep doen voor het onderhoud van de padelkooien en het onderhoud van het kunstgras. Deze werkzaamheden hebben plaatsgevonden in mei, juni en juli dit jaar. Een opsomming:

Voorbereidende werken (grondverzet)
Omgevingswerken (talud, verbinding tennispark Maaseik en padelclub)
Rioleringswerken
Elektriciteitsvoorzieningen
Fundering met poreuze beton
Aanleg van de padelbanen
Installatie van het kunstgras
Reinigen en speelklaar maken
Inrichting (M-Scoreborden, baanregels, baannummerborden)

Padelclub Maaseik beschikt over 2 Iron Core padelbanen en 2 Scenic panoramische padelbanen. Twee padelterreinen zijn overkapt. De Skypadel Iron Core padelbaan is het populairste type met glazen aan de achter -en zijkant en hekwerk centraal. De padelkooi is visueel zeer aantrekkelijk en heeft een grote consistentie. De Skypadel Scenic padelbaan is ontworpen en ontwikkeld zonder structurele buizen in de beglazing. Zodoende is er een perfect zicht op het spel vanuit een oogpunt van de toeschouwer.

Nog niet bekend met de sport padel? Padel is een combinatie tussen tennis, beach-tennis en squash. Het is ontstaan in Mexico in 1969. Vanuit Mexico en Argentinië is de sport naar Spanje overgewaaid en heeft daar een zeer snelle groei doorgemaakt de afgelopen 25 jaar. Padel is de snelgroeiende racketsport ter wereld.

Meer info over onze padelterreinen: www.scheepers-sport.be/padel
Padelrackets op onze webshop: www.scheepers-sport.be/webshop/padelrackets

Wenst u meer informatie over de aanleg van padel? Benieuwd naar de prijs van de aanleg van een padelbaan? Laat het niet na met ons contact op te nemen via info@scheepers-sport.be of op +32(0) 89 89 10 99