slider afbeelding
Indoor renovatie bij Tennis Vlaanderen

In de tennishal van Tennis Vlaanderen worden vele talenten klaargestoomd voor een succesvolle carrière maar ook onze huidige toppers passeren regelmatig in Wilrijk voor een trainingssessie. Het is dan ook een must voor Tennis Vlaanderen dat deze banen er optimaal bijliggen. We hebben bij Scheepers Sport zowel de buitenbanen als de indoorterreinen in het topsportcentrum onder handen genomen. De 5 terreinen waren toe aan een opknapbeurt en deze renovatie hebben we zorgvuldig uitgevoerd met onze Proflex Elite toplaag.

Eén van de vele voordelen van Proflex Elite is de dempende eigenschap. De banen worden op een dempende rubbermat gelegd, dit eveneens op een gebonden onderbouw. Op de bestaande acrylaatlaag wordt een rubbermat van 5 mm verlijmd. Daarop is een 1 mm dikke kunststof tussenlaag aangebracht. Daarna is in twee lagen de polyurethaan coating aangebracht. Het gebruikte polyurethaan is sterk, elastisch en duurzaam. Dit is ook een product dat niet verhardt.

De Proflex collectie biedt een brede range aan hardcourt toplagen. Deze verschillende systemen onderscheiden zich door speeleigenschappen en duurzaamheid. Proflex tennisbanen zijn zeer comfortabel, consistent en vlak. Ze bieden uitstekende grip voor de speler en een constante ball-bounce. Niet voor niets zijn Proflex tennisvelden de favoriet van spelers en eigenaren wereldwijd. Proflex heeft een portfolio van toplagen voor elk niveau, indoor en outdoor. Het systeem kan, qua schokdemping en baansnelheid, volledig naar de wensen van de gebruiker aangepast worden.

Enkele voordelen van een Proflex hardcourt toplaag:

  • Uitstekende duurzaamheid
  • Consistente en ware balstuit
  • Comfortabel zacht oppervlak
  • Divers kleurenpallet
  • ITF geclassificeerd (Court Pace Rating in 3 categorieën)
  • ISA & KNLTB gecertificeerd

De hardcourt toplagen hebben de laatste jaren een ware revolutie ondergaan waardoor deze veel comfortabeler en gebruiksvriendelijker voor de spelers zijn geworden. Ook de minimale kost in onderhoud is voor vele clubs een belangrijke factor om naar hardcourt terreinen over te schakelen.

Heeft u interesse in de aanleg of de renovatie van een tennis- of multisportveld in hardcourt. Contacteer ons via info@scheepers-sport.be of bel op +3289891099. We helpen u graag verder. Als recommended tennis supplier van Tennis Vlaanderen kan U bij Scheepers Sport voor de aanleg als voor de inrichting van uw sport- en tennisclub terecht.