slider afbeelding
Onderhoud van rubberen sportvelden

Het onderhoud van rubberen sportvelden (chevron, tartan, epdm, techtenn) is erg belangrijk voor de verlening van de levensduur en de mate van waterdoorlatendheid en bespeelbaarheid. Daarnaast groeien de poriën dicht met mos en algen. De gevolgen hiervan zijn een sterk verminderde waterdoorlatendheid en dat er vocht in de poriën blijft zitten. Als het dan gaat vriezen bestaat de kans dat de toplaag kapotvriest. 

Na jarenlange ervaring is het schoon- en doorspuiten van tennisbanen een specialiteit van ons geworden. Wij maken gebruik van een speciaal voor poreuze oppervlakken ontwikkeld systeem. Dit systeem bestaat uit een hogedruk waterpomp, aangedreven door een watergekoelde dieselmotor met voldoende capaciteit om de Rotor Jet' aan te drijven. 

Het feitelijke schoonspuiten wordt met de Rotor Jet gedaan. Dit is een bodemreinigingswagen met een werkbreedte van 50 cm en een werkdruk tot 200 bar. Onder de kap bevindt zich een spuitkop, bestaande uit twee nozzels, die met een hoog toerental in de rondte draait. Met een grote kracht wordt het vuil uit de poriën gespoten. Alle poriën in het oppervlak worden meerdere malen van alle kanten geraakt. Dit heeft een betere diepte reiniging tot gevolg.