Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Bij tennisclub Ravels stonden we in voor de ombouw van 4 gravelterreinen naar Claytech. Claytech bestaat uit een vochtregulerend membraan dat wordt volledig vastgelijmd aan een harde ondergrond zodat valse botsen uitgesloten worden. Dit membraan wordt ingevuld met echte gravel, waardoor het speeloppervlak van een echte gravelbaan ontstaat. De permanente lijnen, wordt gemaakt van kunststof cement, deze wordt op het membraan aangebracht voordat de gravel wordt ingestrooid.

Zoals elke gravelbaan dient ook Claytech beregend te worden. Het vochtregulerende membraan houdt in droge perioden het water vast, terwijl het bij regen het water juist afvoert. Aan het einde van je speeltijd behoor je de baan te slepen met een net. Je hoeft niet apart schoeisel aan te schaffen. De speeleigenschappen zoals de afzet, het glijvermogen en de balstuit van Claytech zijn identiek aan die van een gewone gravelbaan.

In 2018 werd de naam Claytech omgevormd naar Top Clay. Top Clay wordt aangebracht op een verharde ondergrond. Hiermee is het voorjaarsonderhoud voorgoed verleden tijd; er kan gelijk op een goede baan gespeeld worden. De combinatie van het membraan en de geringe laagdikte van het gravel zorgt dat Top Clay in 12 maanden bespeelbaar is.

Wenst u meer informatie betreffende de Claytech technologie, gelieve ons te contacteren via info@scheepers-sport.be.