Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

In het voorjaar van 2016 zijn in Antwerpen de eerste Claytech tennisbanen op Supersub celbeton aangelegd bij TC Avia. De club beschikte naast 5 gravelbanen al geruime tijd over 1 Claytech tennisbaan. Deze enkele baan beviel zo goed dat de club besloot nog 2 gravelbanen om te bouwen. De club heeft gekozen voor een Supersub celbeton fundering en heeft daarmee de primeur in tennisland. De onderbouwconstructie is sterker, duurzamer en goedkoper dan traditionele methoden. De innovatieve funderingstechniek met waterdoorlatend en vezel versterkt Celbeton maakt het mogelijk de constructielaag te halveren.

In 2018 werd de naam van Claytech veranderd naar TopClay. Top Clay is dé gravel tennisbaan van de 21e eeuw. Top Clay bestaat uit een vochtregulerend membraan dat wordt vastgelijmd aan een verharde ondergrond. De permanente lijnen worden op het membraan aangebracht voordat het gravel wordt ingestrooid. De speeleigenschappen zoals de afzet, het glijvermogen en de balstuit van Top Clay zijn identiek aan die van een gewone gravelbaan. Dit soort ondergrond is ook wel bekend onder de naam hybride gravel court of membraan tennisveld. Top Clay was in het verleden bekend als Claytech.

Zoals elkgravel tennisveld dient ook Top Clay beregend te worden, hoewel het waterverbruik van een Top Clay baan beduidend minder is dan van een traditionele gravelbaan. Het vochtregulerende membraan houdt in droge perioden het water vast, terwijl het bij regen het water juist afvoert. Top Clay (voorheen Claytech) wordt aangebracht op een verharde ondergrond. Hiermee is het voorjaarsonderhoud voorgoed verleden tijd; er kan gelijk op een goede baan gespeeld worden. De combinatie van het membraan en de geringe laagdikte van het gravel zorgt dat Top Clay in 12 maanden bespeelbaar is.