Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Voor Tennisclub Oahu legden we een gloednieuwe gravelbaan aan. Op deze manier is het nog leuker te tennissen in de natuur van de Vlaamse Ardennen.

De opbouw bestaat uit meerdere lagen:
 Onderbouw bestaat uit een zandpakket voor drainage
 Eerste laag gravel voor stabiliteit en waterbuffer 
 Tweede laag gravel dient als tussenlaag en waterbuffer 
 Derde laag gravel dient als toplaag 0/2 en hier wordt op gespeeld

De traditionele belgische gravel bevat een speciale mengeling met een percentage leem en een percentage gemalen baksteen. De leem heeft als eigenschap dat de banen snel "hard" zijn en blijven. De tennisbanen worden onder afschot gelegd zodat een 70% van een felle regenbui naar de zijkant van de baan wordt afgeleid en een 30% stilaan zijn weg naar de onderbouw vind. De afwatering van een tennisterrein kan gebeuren door middel van een afvoergeul te plaatsen aan de zijkant. De gemiddelde levensduur bij een gravel tennisbaan met een goed onderhoud kan de 30 jarige leeftijd overschrijden. Uiteindelijk zal de toplaag te dik worden waardoor hij minder water zal doorlaten. Als u een goede fundering heeft kan men deze laag dan afgraven en een nieuwe toplaag aanbrengen.

Wenst u meer informatie of een gedetailleerde prijsofferte? Gelieve contact op te nemen via info@scheepers-sport.be.

Wenst u meer informatie betreffende de bouw van gravelbanen of wenst u een gedetailleerde offerte contacteer ons via het contactformulier op onze website.