slider afbeelding
TC Olen vervangt gravel door Topclay

Belgische tennisclubs vinden meer en meer de weg naar onze Top Clay all weather courts! Dit heeft uiteraard een paar oorzaken. Het is reeds een hele tijd door Corona niet meer mogelijk om indoor te tennissen. Doordat Top Clay niet enkel in de zomermaanden bespeelbaar is, schakelen clubs over op dit type van tenniscourts. Het outdoor seizoen verlengen zorgt voor extra inkomsten voor de clubs. Topclay biedt verder hetzelfde gevoel & comfort van gravel, dit met minder jaarlijkse onderhoudskosten. Een ander fenomeen is de sterke opkomst van Padel in België en Nederland. Padel kan door het kunstgras heel het jaar gespeeld worden en dus ook het volledige jaar leden genereren. Tennisclubs met enkel buitenterreinen kunnen maar enkele maanden per jaar gebruik maken van de terreinen. Hier bieden we bij Scheepers Sport met de allweather terreinen van TopClay voor de oplossing!

Zo heeft ook Tennisclub Olen gekozen voor 2 nieuwe all weather terreinen van Scheepers Sport gekozen. De twee bestaande gravel terreinen werden vervangen door Top Clay courts. Tennisclub Olen was op zoek naar een onderhoudsvriendelijk tennisterrein waar heel het jaar door op getennist kan worden. Daar TC Olen over geen indoorbanen bezit zijn deze 2 all weather courts een grote meerwaarde voor de club. We hebben bij Scheepers Sport gezorgd voor de afbraak van de bestaande terreinen, de opbouw van de nieuwe terreinen, de automatische beregening en de afwerking van de velden met windschermdoeken. 

Top Clay (voorheen Claytech) wordt aangebracht op een verharde ondergrond. Hiermee is het voorjaarsonderhoud voorgoed verleden tijd. Dit bespaart TC Olen aardig wat uren van onderhoud in het voor jaar. Er kan gelijk op een goede baan gespeeld worden. De combinatie van het membraan en de geringe laagdikte van het gravel zorgt dat Top Clay in 12 maanden bespeelbaar is. Buiten beperkt onderhoud en het feit dat deze banen heel het jaar bespeelbaar zijn, is er ook minder water nodig om de terreinen te besproeien. Dit haalt de waterfactuur weer omlaag.

Nieuwsgierig geworden naar deze baansoort? Neem dan contact met ons op. Wij laten je graag de voordelen van Top Clay ervaren. Top Clay is officieel erkend door de Internationale tennisfederatie (ITF).