slider afbeelding
Pickleball

Pickleball is één van de snelgroeiende, dynamische racketsporten op het moment. Pickleball is afkomstig uit de Verenigde Staten, waar er meer dan 5 miljoen spelers zijn met een groot aanbod van tornooien. We kunnen pickleball best omschrijven als een mix van badminton, pingpong en tennis. Na padel is nu ook pickleball aan een steile opmars bezig in Vlaanderen en Nederland. Net zoals padel is pickleball zeer eenvoudig, snel te leren, meeslepend en een sport die jong en oud kan spelen. Bij Scheepers Sport kan u terecht voor de aanleg van Pickleball courts als ook voor de inrichtingsmaterialen.

Waarom kiezen voor Pickleball binnen uw club?

- Nieuwe leden door groei van Pickleball in België en Nederland
- Extra sponsormogelijkheden aan de hand van borden en spandoeken
- Snel starten mogelijk op bestaande verharde terreinen zoals hardcourt courts
- Met Scheepers Sport een complete Pickleball partner van aanleg, onderhoud tot inrichting
- Pickleball is multifunctioneel, zo kunnen de courts als midi tennis terrein gebruikt worden

Afbeelding
Pickleball afmetingen

Het pickleball court is 13,4 lang en 6,1 meter breed voor dubbel- als enkelspel. De nethoogte is 91,4 cm aan de uiteinden, en 86,4 cm hoog in het midden. Het vak tussen de servicelijn en het net heet de non-volley zone en meet 2,13 meter vanaf het centrum van het court. Dat is inclusief de lijn, want deze hoort bij de non-volleyzone. Pickleball wordt op een hardcourt toplaag gespeeld. Op een hardcourt tennisbaan kan je 2 tot 4 pickleball terreintjes belijnen. Handig zijn onze mobiele pickleball netten, hierdoor kunnen de terreinen functioneel gebruikt worden.

afbeelding technische info
afbeelding technische info
afbeelding technische info
afbeelding technische info
Op welke ondergrond kan je het spelen? ONDERGRONDEN

Asfalt of poreuze beton zijn beiden een goede basis voor een pickleball terrein. Samen met de club kijken we naar de mogelijkheden op het complex als ook naar de wensen van het bestuur. We houden rekening met de aanbevolen specificaties in verband met de helling, drainage en court afwerking.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de aanleg en het onderhoud van sportvelden, heeft u met Scheepers Sport een ervaren en kwalitatieve partner betreffende aanleg van pickleball veldjes. We voorzien de fundering als ook de toplaag en eventueel omgevingswerken indien gewenst. De meest gebruikte toplaag voor pickleball terreinen is hardcourt. Kunstgras en gravel zijn niet geschikt als ondergrond. Welke kleuren zijn mogelijk? Geen enkele kleurkeuze zou verkeerd zijn voor een pickleball-veld. Hiervoor beschikken we over een handige tool om diverse kleuren combinaties te kunnen tonen.

  • Hardcourt ondergrond meestgebruikt
  • 1 hardcourt tennis = 2 tot 4 pickleball courts
  • Kunstgras en gravel niet geschikt
afbeelding technische info
De juiste verlichting is key! VERLICHTING

Vanwege het snel bewegende karakter van pickleball, is verlichting key! Spelers moeten snel reageren en zichtbaarheid is essentieel voor ideaal spelgenot. Idealiter zou men bij het overwegen van verlichting voor het speelveld ernaar moeten streven om zoveel licht te hebben als het budget toelaat.  Belangrijk is dat verblinding zoveel mogelijk geminimaliseerd wordt door reflecterende oppervlakken te vermijden en de hoeveelheid licht op de baan te beheersen.

Naast het feit dat LED verlichting energiezuiniger is, zijn de onderhoudskosten gering door de lange levensduur. Door gebruik te maken van lichtbesturing neemt de levensduur nog verder toe. Wanneer u gebruik maakt van een draadloos lichtbesturing systeem, bespaart u ook nog eens op installatiekosten. Een installatie wordt altijd afgeleverd conform de norm & richtlijnen van de betreffende sportbond.

  • Verlichting is key!
  • Denk toekomstgericht met LED
  • Vrijblijvende lichtstudie 
afbeelding technische info
Wat zijn de onderhoudskosten? ONDERHOUD PICKLEBALL

Hardcourt toplagen van Scheepers Sport zijn onderhoudsarm. Buitenbanen profiteren van de wind en regen en hoeven zelden te worden schoongemaakt. Als zichtbaar vuil, puin of mosgroei wordt opgemerkt, kan er een reiniging worden uitgevoerd. Bomen, struiken en schaduw kunnen de hoeveelheid mosvormining op een baanoppervlak vergroten. Indien nodig kunnen hogedrukreinigers of een vloerschrobber worden gebruikt om de baanoppervlakken schoon te maken.

Vermijd wel harde borstels, anders kan het oppervlak beschadigd raken. Bij Scheepers Sport kan u terecht voor het jaarlijks onderhoud. Ook kan u bij ons terecht voor de renovatie van uw terreinen. In onze webshop vindt u bij Pickleball ook een breed gamma van onderhoud en inrichtingsmaterialen. Uiteraard kan u ons ook via info@scheepers-sport.be contacteren voor advies of een vrijblijvend prijsvoorstel.

  • Hardcourt is onderhoudsarm
  • Jaarlijks onderhoud door Scheepers Sport
  • Onderhoudsmaterialen in onze webshop
VOLG ONS OP INSTAGRAM

Scheepers Sport is ook te vinden op Instagram en Facebook. Neem zeker eens een kijkje op ons Instagram account. Bekijk hier onze laatste realisaties en projecten. Ook pakken we regelmatig uit met kortingsacties op ons instagram kanaal. Geef en duimpje en volg ons: www.instagram.com/scheeperssport See you at the gram!