slider afbeelding
Onderhoud hardcourt

Het onderhoud voor hardcourt tennisbanen is erg belangrijk voor wat betreft de verlenging van de levensduur en de mate van waterdoorlatendheid. Bij intensief gebruik van poreuze hardcourt tennisbaan komt er vuil en balpluis in de poriën. Daarnaast groeien de poriën dicht met mos en algen. De gevolgen hiervan zijn een sterk verminderde waterdoorlatendheid en het feit dat er vocht in de poriën blijft zitten. Bij vriestemperaturen bestaat de kans dat de toplaag kapotvriest.

We hebben jarenlange ervaring betreffende het schoon- en doorspuiten van hardcourt tennisbanen. Bij Scheepers Sport maken we gebruik van een speciaal voor poreuze oppervlakken ontwikkeld systeem. Dit systeem bestaat uit een hogedruk waterpomp, aangedreven door een watergekoelde dieselmotor met voldoende capaciteit om de Rotor Jet' aan te drijven. Onderhoudsbeurten worden door eigen ervaren personeel bij Scheepers Sport uitgevoerd.

Het feitelijke schoonspuiten wordt met de Rotor Jet gedaan. Dit is een bodemreinigingswagen met een werkbreedte van 50 cm en een werkdruk tot 200 bar. Onder de kap bevindt zich een spuitkop, bestaande uit twee nozzles, die met een hoog toerental in de rondte draait. Met een grote kracht wordt het vuil uit de poriën gespoten. Alle poriën in het oppervlak van de hardcourt baan worden meerdere malen van alle kanten geraakt. Dit heeft een betere diepte qua reiniging tot gevolg.

Afbeelding
Enkele projecten

Krijg een inzage in onze laatste realisaties. Klik voor meer informatie over het project of voor meer
informatie betreffende het type en de ondergrond van ditproject.

Aanleg van hardcourt tennisbanen bij Tennis Vlaanderen
Aanleg van hardcourt tennisbanen bij Tennis Vlaanderen
Aanleg van indoor hardcourt tennisterreinen voor Sporting Club Hove
Aanleg van indoor hardcourt tennisterreinen voor Sporting Club Hove
Onderhoud van particuliere hardcourt tenniscourts
Onderhoud van particuliere hardcourt tenniscourts
Van tapijt naar hardcourt in Aartselaar
Van tapijt naar hardcourt in Aartselaar

Aanleg Proflex tennisbaan in Aartselaar.

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Scheepers Sport is ook te vinden op Instagram en Facebook. Neem zeker eens een kijkje op ons Instagram account. Bekijk hier onze laatste realisaties en projecten. Ook pakken we regelmatig uit met kortingsacties op ons instagram kanaal. Geef en duimpje en volg ons: www.instagram.com/scheeperssport See you at the gram!