Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Bij TC Driehoeven in Zwartberg hebben we de aanleg van een nieuwe gravel tennisbaan gerealiseerd. De oude kantine werd afgebroken en er werd gekozen voor een nieuw tennisveld bestaande uit gravel aan te leggen. De werken waren hier het profileren van de ondergrond, plaatsen van een nieuwe beregeningsinstallatie en het aanbrengen van een meerlagig systeem van gravel.

De gemiddelde levensduur bij een gravel tennisbaan met een goed onderhoud kan de 30 jarige leeftijd overschrijden. Uiteindelijk zal de toplaag te dik worden waardoor hij minder water zal doorlaten. Als u een goede fundering heeft kan men deze laag dan afgraven en een nieuwe toplaag aanbrengen.

Door middel van beregening houd men de banen bespeelbaar zodat ze niet te hard of stoffig worden. Een goede beregening is een "must-have". Het is belangrijk om de velden 's nachts te kunnen beregenen. Door 's nachts goed te laten beregenen met een interval kan u ervoor zorgen dat de onderbouw genoeg water krijgt, dewelke de toplaag overdag bij warm weer terug omhoog trekt. Kies daarom ook voor een goede beregening, met name sproeiers die ultrasnel bewegen zodat er geen plasvorming is.

In het voorjaar zijn deze tennisterreinen onderhevig aan een voorjaarsbeurt, ook wel jaarlijkse opschik of heraanleg genoemd. De belijning wordt dan nagekeken, de banen opgefreesd en terug aangelegd. Wij verzorgen al meer als 35 jaar het jaarlijks onderhoud van Belgische, Nederlandse en Duitse tennisbanen. Daarmee beschikken we over de gepaste know how om uw tennisveld terug in een goede staat te brengen.