Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Met het feest van de jeugd van Tennis Vlaanderen in het verschiet vroeg tennisclub Forest Hills uit Wommelgem ons hun allweather terreinen (ClayTech) een grondige opknapbeurt te geven.

De slijtages situeerden zich rond de baseline. Deze waren volledig versleten waardoor het gravel niet meer op zijn plaats bleef liggen, met als gevolg dat de banen te glad waren. Dit verhoogde de kans op blessures en kwam het spelcomfort niet ten goede.

Hierna hebben we de versleten stroken vervangen door het vochtregulerende membraan van Top Clay (voorheen ClayTech genoemd). Deze werd vastgelijmd aan de ondergrond. Nadat de permanente lijnen werden aangebracht hebben we de tennisvelden ingestrooid met gravel. Deze gravel wordt speciaal geproduceerd voor een goede waterdoorlaatbaarheid en goede speleigenschappen te garanderen. Deze gravel voor membraanterreinen is gecertificeerd. Ook Top Clay is officieel erkend door de Internationale Tennis Federatie (ITF).

Het was een race tegen de klok waarbij de weergoden ons niet gunstig gezind waren, maar de allweather terreinen waren op tijd klaar om de spelers van de finales jeugdinterclub en de finales Ethias Tour (Vlaams kampioenschap) van optimaal tenniscomfort te voorzien!

Meer informatie omtrent Top Clay kan u hier vinden. Zijn uw tennisbanen ook toe aan een grondig onderhoud, een reiniging of een renovatie? U kan bij ons terecht voor tennisbanen van o.a. deze merken: SomClay, MatchClay, Claytech, Top Clay. Aarzel niet om ons te contacteren via info@scheepers-sport.be en we helpen u graag verder.